Salamul de Sibiu Agricola Bacău – lider de piaţă în segment

Bacău, 01 octombrie 2009 –Salamul de Sibiu Agricola Bacău deţine poziţia de lider în total segment Salam Sibiu comercializat pe piaţa din România, în perioada iunie – iulie 2009.

Astfel, în această perioadă, Salamul de Sibiu Agricola Bacău a înregistrat o cotă de piaţă de 28,9% în volum, care îl situează pe poziţia de lider în total segment Salam de Sibiu. Cota de piaţă valorică deţinută de Salamul de Sibiu produs în Bacău este de 29,4% (sursa: MEMRB Romania) .

Evoluţia cotei de piaţă la acest sortiment de mare notorietate este marcată de o creştere semnificativă, în contextul în care în vara anului 2008, Salamul de Sibiu Agricola Bacău deţinea o cotă de 15,7% în volum şi o cotă valorică de 15,3%, raportate la total segment Salam de Sibiu.

Vânzările sortimentului Salam de Sibiu Agricola Bacău au crescut în iunie – iulie 2009 cu 16,2% în volum şi cu 32% în valoare, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Salamul de Sibiu este produs la Fabrica de salamuri crude-uscate Salbac Dry Salami – companie din Grupul de Firme Agricola Bacău.

Directorul Salbac Dry Salamy, Alexandru Săutea, crede că: „această performanţă vine ca o răsplată pentru cele trei decenii de tradiţie în fabricarea acestui sortiment, a consecvenţei gustului şi calităţii Salamului de Sibiu produs în Bacău. Cu siguranţă este şi urmarea atenţiei pe care o dăm tuturor clienţilor care ne onorează permiţându-ne de peste 30 de ani să-i numim«ai noştri»”.

„Suntem încântaţi de rezultat – declară Cătălin Mărcuţă, directorul naţional de vânzări – şi îl aşteptam, deoarece întreaga echipă de vânzări ne-am focusat mai bine pe cerinţele pieţii şi ale clienţilor noştri. Pregătim, de Sărbători, o surpriză care va încânta adevăraţii cunoscători ai salamurilor crude-uscate, şi anume un produs nou, inovator, unic pe piaţa din România”.

Salamul de Sibiu fabricat în Bacău pleacă fără întrerupere spre cunoscători din 1976, fiecare baton fiind gata de comercializare după o perioadă de atentă maturare de 90 de zile.
Reţeta tradiţională, românească, în care ingredientele naturale sunt păstrate într-o formă veritabilă, fără adaosuri, numai din carne macră şi slănină tare, îmbinate cu condimente tradiţionale, afumarea naturală cu lemn de esenţă tare, stagionarea îndelungată şi mucegaiul nobil utilizat concretizează gustul unic al acestui produs preţios.
pentru detalii suplimentare:
Cristian CĂLIN – Corporate PR Manager
pr@www.agricola.ro