Asociatia “ Agricola Neam de Gospodari” s-a constituit și funcționează din decembrie  2018. Este o organizație care își propune să ajute la dezvoltarea comunității și a diverselor proiecte care aduc plus-valoare la nivel local și național, luându-și ca repere responsabilitatea și sustenabilitatea socială.

Odată cu Asociația “Agricol Neam de Gospodari” dăm înapoi comunității mai mult decât proiecte caritabile tranformându-ne din donatori în contributori la dezvoltarea proiectelor care să schimbe calitatea vieții. Educația și sănătatea alimentară sunt principalele direcții în care ne propunem dezvoltare și investiție, considerând că o masă sănătoasă, înseamnă un corp sănătos, o devoltare armonioasă, o șansă la o viață frumoasă.

Asociatia ”Agricola Neam de Gospodari” își propune să se implice activ în viața și activitățile comunităților locale cât și naționale și mai exact:

·       Să se preocupe de creșterea unor comunități active, sănătoase si auto-sustenabile;

·       Să dezvolte programe sociale și educaționale;

·       Să promoveze valori autentice, modele de buna practică și/sau conduită profesională precum și a oamenilor care aduc plus valoare comunității.

În cultura română, a găti pentru ceilalți înseamnă mai mult decât mâncare – este o formă de manifestare a afecțiunii, a generozității și a ospitalității noastre proverbiale. Iar când se adună familia în jurul mesei îmbelșugate este un moment de liniște, bucurie și un prilej de comunicare.

Românii gătesc, însă, din ce în ce mai rar și mesele luate împreună cu toată familia au loc aproape numai de sărbători – stilul de viață modern înseamnă alimentație dezechilibrată, mese la fast food și mâncat pe fugă, pe strada, în mașină sau în fața televizorului.

Apropierea și comunicarea dintre oameni scapă și ele printre degete, pe măsură ce ne întâlnim din ce în ce mai rar la masă.

Astfel, Asociatia isi propune sa dezvolte  si sa sustina programe de invatare precum si crearea unor proiecte prin alocarea de fonduri dedicate unor comunitati specifice de informare , educatie alimentara si socio-economica;

Contact: asociatie@agricola.ro