Noua identitate Agricola: accent pe prospeţime, tradiţie şi autentic

Noua identitate Agricola: accent pe prospeţime, tradiţie şi autentic

  • Agricola, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România, anunţă încheierea procesului de rebranding
  • Realizat de agenţia BrandTailors, acesta constă în adoptarea unei identităţi corporate diferite de cea a brandului de produs
  • Investiţia în concept şi implementarea rebrandingului s-a ridicat la 200 000 eur
  • În urma procesului de rebranding, compania estimează creşteri în valoare a vânzărilor de aproximativ 15%

 

AGRICOLA-CORPORATE-VERDE

17 septembrie 2012: Agricola, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România, anunţă finalizarea procesului de rebranding, realizat de agenţia BrandTailors. Inspirat din valorile şi din istoria de peste 50 de ani a companiei, noua imagine pune accent pe prospeţime, ca principat atribut asociat de consumatori cu produsele Agricola, cât şi pe tradiţie şi pe autenticitate, elemente adânc inscripţionate în ADN-ul brandului.

Principala noutate rezultată în urma finalizării procesului de rebranding constă în adoptarea unei identităţi corporate adresată partenerilor diferită de identitatea de brand, adresată consumatorilor. Astfel, brandul de produs este marcat printr-o identitate vizuală ce inspiră prospeţime, atribut pe care consumatorii l-au identificat ca fiind caracteristic Agricola. Noua identitate de produs este alcătuită dintr-o frunză de tei văzută dintr-o perspectivă ce îi conferă forma unei inimi, pe care se află aşezată o picătură de rouă. Sloganul brandului de produs este coerent cu noua imagine: „Inimă de prospeţime”.

AGRICOLA-PRODUCT

Pentru că Grupul de companii Agricola este producătorul cu cea mai variată gamă de produse de pe piaţa cărnii din România, este perceput de către parteneri ca fiind de încredere, iar de consumatori ca un tezaur de tradiţii, compania a decis să ilustreze aceste atribute prin intermediul noii imagini corporate. Astfel, noua imagine a brandului corporatist valorizează un puternic simbol românesc, fiind o reprezentare modernă şi stilizată a  piesei „Cloşca cu puii de aur” a tezaurului de la Pietroasa. Noua promisiune a brandului corporatist „Agricola – neam de gospodari” vorbeşte despre respectul pentru tradiţia „lucrului bine făcut” dar şi  despre istoria de peste 50 de ani a companiei.

„Procesul de rebranding este rezultatul unei strategii de diferenţiere prin care ne dorim să comunicăm relevant cu consumatorii şi cu partenerii noştri. Imaginea brandului de produs – Inimă de prospeţime – este coerentă cu modul în care ne văd consumatorii noştri și cu aşteptările lor: de fiecare dată când achiziţionează un produs Agricola aceștia se aşteaptă la gust desăvârşit şi o calitate deosebită datorate în principal prospeţimii cărnii, provenind de la pui crescuți natural și tradiției de a face salamuri crude uscate și specialități de excepție. Brand-ul corporate – Neam de gospodari – aduce în discuţie moştenirea istorică a companiei şi respectul faţă de valorile profund româneşti” a declarat Grigore Horoi, preşedinte al Grupului de companii Agricola.

Noua identitate corporate şi de brand au fost realizate  de BrandTailors  şi vor fi promovate, în primul rând, la raft, prin comunicare în principalele puncte de vânzare. Ulterior, acestea vor fi comunicate prin tactici de PR dar şi ATL către consumatori şi parteneri, o nouă campanie de comunicare urmând a fi anunţată de companie.

„Pentru Brandtailors, Agricola este mai mult decat un proiect de rebranding unic pe piața din Romania – Agricola inseamna o premieră pentru industria de branding in sine, marcând evolutia catre proiecte de o complexitate si o anvergura nemaiintalnite pana in prezent.

Agricola este un proiect gospodărit mai mult decât perfect, inspirațional si inovator, conform cu ceea ce ne-am propus inca de la inceputul colaborarii. Suntem mandri de a fi lucrat impreuna cu membrii echipei manageriale Agricola pe acest proiect si avem incredere in abilitatea lor profesională si implicarea lor personală in dezvoltarea acestui brand, așa cum au facut-o de când i-am cunoscut pentru prima dată”, declară Beatrice Daniș, Managing Partner BrandTailors.
Noua identitate a fost implementată, în acest moment, în proporţie de 85%, prin schimbarea ambalajelor produselor şi realizarea unei imagini coerente şi în magazinele Agricola. Investiţia în conceptul şi implementarea procesului de rebranding la nivelul firmelor din grupul Agricola şi a tuturor categoriilor de produs existente se ridică la aproximativ 200.000 EUR. Compania estimează că valoarea totală a acestui proces, completată de o nouă campanie de comunicare ATL precum şi de promovarea noii imagini a Agricola la nivel internaţional, se va ridica la aproximativ 1.000.000 EUR.

Pentru detalii:
Cristian Călin – Corporate PR Manager, pr@www.agricola.ro, 0743 108 459
Alexandra Ion – Communication Manager, alexandra.ion@r-g.ro, 0755.12.12.04

**********

Despre Agricola Bacău

Agricola Bacău este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie.

În 2010, Agricola Bacău deţine 14% din piaţa cărnii de pui, este lider cu 19% din piaţa de semipreparate şi produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola Bacău este lider în total segment Salam de Sibiu comercializat în România cu 45% cotă de piaţă valorică în mai 2011.

Agricola Bacău este caracterizată în primul rând prin diversitate şi prospeţine, fiind singurul furnizor din România care oferă pieţei interne cele mai multe categorii de produse:

• carne de pui refrigerată
• preparate şi specialităţi din carne fierte afumate
• salamuri crude uscate
• semipreparate şi produse tip ready meal din carne şi vegetale
• ouă şi praf de ouă
Din Grupul Agricola Bacău fac parte: Agricola Internaţional SA, Salbac, SA, Europrod SA, Avicola Lumina- Constanţa SA, Aicbac SA, Comcereal SA, Suinprod Siret SA, Agricontruct SA, G.A. Nutritie Animala SA

Unul dintre cele mai importante atribute ale brandului Agricola Bacău este acela de inovator, în special în ce priveşte noi concepte de prezentare a produselor:
Agricola Bacău este prima companie care a lansat în România sortimentele din carne de pui ambalate la tăviţă cu cryofilm, după care această metodă de ambalare a fost preluată şi de alţi jucatori din piaţă.
Agricola Bacău este şi primul brand de carne de pui care şi-a asumat un demers de responsabilitate socială, lansând în anul 2006 conceptul BIOSECURIZAT prin care a explicat oamenilor cum se aplică un plan de biosecuritate, crescând încrederea populaţiei în carnea de pui autohtonă şi sensibilizând autorităţile în scopul luării unor măsuri necesare în momente grele.

În 2009, Agricola Bacău a lansat în premieră un produs inedit pe piaţa românească de carne de pui, Puiul familist, ce se prezintă într-o formulă inovatoare de ambalare – un astfel de produs conceput cu grijă şi din grijă faţă de consumatori şi familiile lor.

În aprilie 2010, Puiul Antistres, comercializat în «tăviţa minune», unică în România, în care se şi găteşte, a reprezentat soluţia Agricola Bacău pentru gospodinele cu mai puţin timp liber.

În iulie 2010, Agricola Bacău a lansat Puiul Fericit, crescut în ferme mici, hrănit după o reţetă cu 80% porumb şi scos în aer liber, dedicat tuturor acelora care doresc să-şi amintească de gustul, culoarea şi savoarea puiului crescut la curte.

Agricola Bacău este şi primul producător de carne din România care, tot anul trecut,  a lansat o platformă on-line – www.creatordepofta.ro, dedicată informării consumatorilor în ceea ce priveşte o alimentaţie sănătoasă şi gustoasă, completată de inedit: puiul de la Agricola Bacău a plecat într-o călătorie în lume, unde va descoperi arome şi reţete noi pentru toţi cei care iubesc gustul cărnii de pasăre. Astfel, patru reprezentanţi ai on-line-ului românesc, Bobby Voicu, Adrian Hădean, Cristian China şi Dan Silviu Boerescu, oferă gurmanzilor reţete de pui din întreaga lume.