Dat fiind faptul că cercetătorii din întreaga lume prevestesc o creștere a consumului de apă, cu toții avem nevoie să ne gândim cum să folosim cu atenție fiecare picătură de apă și să continuăm să dezvoltăm tehnologii care au scopul de a conserva stocul de apă dulce, asigurând continuitatea vieții normale generațiilor viitoare.
Agricola International Bacău este mândră a fi membrul unui consorțiu de proiect format din 29 de organizații, toate urmărind să analizeze propria ”amprentă de apă” și să implementeze sisteme flexible de support care va ajuta Agricola sa devină prima companie “Water sustainable” din industria alimentara din România. Experiența pe care o vor acumula experții Agricola în următoarele acțiuni ale proiectului va permite acestora să își împărtășească punctul de vedere cu partenerii și colaboratorii din industria alimentară sau alte industrii în toate țările din Europa de Est. Agricola International va colabora cu un alt partener din România, membru al consortiumului de proiect, Business Development Group SRL cu sediul în București.
Întrucât din consumul total global de apă dulce industriile consumă mai mult decât 20-25%, vedem cu siguranță cu toții că inovația în tratarea apei poate produce bucle închise privind reutilizarea apei de până la 100% pentru utilizatori importanți din industrie și poate produce noi piețe de miliarde de euro privind salvarea sau recuperarea resurselor de apă.
AquaSPICE a demarat în decembrie 2020 ca un proiect cu durata de 42 de luni condus de Universitatea Tehnică din Aachen Germania, finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului #H2020; acesta este axat pe promovarea sustenabilității industriilor de process prin inovații digitale și circulare privind utilizarea apei. Inovațiile AquaSPICE vor fi testate în 6 țări din Uniunea Europeană: Germania, Olanda, Belgia, Italia, Slovenia și România, precum și în Turcia.

Home 2