La IFE Londra Agricola își consolidează exporturile în Regatul Unit

Agricola își prezintă cele mai valoroase produse la IFE Londra, în perioada 17-20 martie 2013, în standul României alături de alte peste 50 de firme din domeniul industriei alimentare.

IFE (International Food & Drink Event) se desfasură în capitala Marii Britanii, în cadrul complexului expozitional ExCel. Firmele românești împart un spatiu de 309 mp, localizat în zona pavilioanelor naționale, în imediata apropiere a sectorului destinat produselor din carne.

Echipa-Agricola-la-IFE-Londra

Agricola promovează toate categoriile sale de produse: carne de pui, salamurile crud uscate specialițiile fierte afumate, precum și semipreparatele si produsele de tip ready meal obținute la Europrod, consolidând astfel relațiile de business pe care compania le are pe piața Marii Britanii de mai multă vreme. Agricola Internațional, Salbac, Europrod sunt companii ale Grupului Agricola care dețin certificarea și sunt recertificate în fiecare an pentru export pe piața Marii Britanii ca urmare a auditului privind Standardul Global pentru Siguranța Alimentului BRC (British Retail Certificate), recunoscut de toţi specialiştii în domeniu ca fiind cel mai complex şi exigent standard privind siguranţa alimentară din toată Europa, impus de retailerii din Regatul Unit și absolut necesar unei companii pentru a putea exporta pe acea piață.

„Suntem deschiși oricăror provocări și avem încredere că valorificăm cât se poate de bine amploarea acestui târg pentru a consolida relațiile comerciale pe care le avem deja, dar și pentru a dezvolta relații noi. Zilnic am organizat degustări de specialități și salamuri Agricola și, spunem noi, am adunat aprecieri și generăm o atitudine pozitivă. Bineînteles că Salamul de Sibiu Agricola – lider pe piața românească – este și aici cel mai apreciat produs”, a declarat Angelica Șmil, directorul general al companiei Salbac, prezent la Londra.

„Europrod – reprezentată la târg de directorul de vânzări al companiei, Sorana Ciutacu – are un potenţial foarte mare de dezvoltare şi are o susţinere foarte puternică din partea exportului. Produsele de tip convenience food sunt foarte bine vândute la export şi, dacă vom finaliza negocierile pe care le purtăm în prezent, va trebui poate să ne gândim chiar la extinderea capacităţii de producţie”, a arătat Grigore Horoi, președintele Agricola.

Organizatorii estimează pentru editia IFE 2013 un număr de circa 30.000 de vizitatori, din care aproape 4.000 straini. A fost lansat, odată cu această ediție, și programul “Meet the Buyer”, care oferă posibilitatea întâlnirii între marile companii britanice importatoare, distribuitoare și angrosiste de produse alimentare și băuturi cu firmele expozante.

Pentru detalii:
Cristian Călin – Corporate PR Manager, pr@www.agricola.ro, 0743 108 459
Alexandra Ion – Communication Manager, alexandra.ion@r-g.ro, 0755.12.12.04