iTQi – Superior Taste Award 2014 – Bruxelles Gustul Puiului Fericit AGRICOLA a fost premiat de 50 de chefi din întreaga lume

Bucureşti, 05 iunie 2014:

Pui-Fericit-premiat

Puiul Fericit AGRICOLA este una dintre vedetele de astăzi, de la Bruxelles, unde are loc ceremonia de recunoaştere a produselor alimentare şi băuturilor premiate pentru gust de Internaţional Taste & Quality Institute (iTQi), în cadrul celei de-a zecea ediţii a “iTQi Superior Taste Award” (www.itqi.com).
Juriul grupează 15 naţionalităţi diferite şi este format din 50 de chefi şi 50 de somelieri membri ai celor mai prestigioase instituţii culinare din Europa, cum ar fi Maîtres Cuisiniers – Franţa, Académie Culinaire de France, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Jeunes Restaurateurs d’Europe, Associaciones des Cocineros de España, World Master Chefs Society, Verband der Köche Deutschlands Association de la Sommellerie Internaţionale (AŞI) pentru băuturi.
„Cel mai calificat juriu din lume”, după cum îl numeşte iTQi, a acordat Puiului Fericit AGRICOLA 2 stele aurii şi calificativul gust remarcabil, precum şi dreptul de a purta pe eticheta marca iTQi vreme de 3 ani.
Similar cu celebrul ghid Michelin de gastronomie, Internaţional Taste & Quality Institute nu organizează un concurs, ci recompensează produse pe baza meritelor acestora. Numai produselor care au primit un punctaj mai mare de 70% li se va acorda un “Premiu pentru Gust Superior” şi, respectiv una, două sau trei stele aurii.
• 1 stea aurie: notă generală între 70 şi 80%: gust bun
• 2 stele aurii: notă generală între 80 şi 90%: gust remarcabil
• 3 stele aurii: punctaj general egal sau peste 90%: gust excepţional

Diploma-Bruxelles_Puiul-Fericit1

Analiza senzorială derulată în cadrul acestui eveniment este bazată pe intensitatea plăcerii gustative. Astfel, în timpul testelor, fiecare produs este degustat în orb (degustătorul nu ştie ce degusta conform unei proceduri foarte riguroase de analiză senzorială.

Degustătorii sunt rugaţi să evalueze produsele că şi cum acestea ar fi gătite în casă propriei famii, nu în conformitate cu standardele restaurantelor lor.

Fiecare produs evaluat conform unui raport de analiză senzorială dezvoltat după criterii cum ar fi mirosul, imaginea, gustul, gustul de după, textura, etc sunt toate luate în considerare de către fiecare membru al juriului. Chefii, de asemenea, adaugă comentarii scrise şi, atunci când este necesar, sugestii de îmbunătăţire.

„Puiul Fericit AGRICOLA confirmă ceea ce este: un produs de foarte bună calitate şi conform cu cele mai riguroase standarde internaţionale existente, pe care consumatorul român l-a cerut. Puiul Fericit este răspunsul AGRICOLA la nevoia românilor de a reveni la gusturi şi la obiceiuri tradiţionale, autentice. Am auzit adesea în ultimii ani, de la diverşi oameni, că la AGRICOLĂ puiul chiar are gust de pui. Peste 50 de chefi de notorietate mondială spun astăzi că are un gust remarcabil. Asta înseamnă că gospodină din România are dreptate şi este cel mai preţios maestru al gătitului pentru cei dragi”, a declarat Grigore Horoi, Preşedinte Grupul de companii AGRICOLA.

Astăzi, la Bruxelles, sunt prezenţi din partea AGRICOLA Carmen Gavrilescu, managerul de marketing al companiei şi Iftene Gilea – şeful fermei unde cresc Puii Fericiţi.