AGRICOLA – responsabilitatea face bine gustului

 

Tineri care prind Gustul Viitorului

Desi televiziunile promoveaza de ani buni emisiuni-concurs girate de chefi bucatari in care multi romani mai mult sau mai putin inspirati isi incerca talentul culinar, in viata de zi cu zi meseria de bucătar și-a pierdut din strălucire si mai ales din atractivitate in randul tinerilor. Putine sunt restaurantele in care clientii simt ca sunt cu adevarat onorati de un chef bucatar care-si face mneseria cu dragoste, inspiratie si stiinta culinara.

Acesta este contextual in care AGRICOLA, prin Asociatia Agricola – neam de gospodar, își propune sa ajunga la noua generație, să fie un motorinspirational pentru tineri si sustinatorul celor care creează Gustul Viitorului – unul dintre proiectele de responsabilitate sociala lansat de Agricola.

Astfel, 20 de elevi de la Liceul Economic Ion Ghica Bacău au fost poftiti alături de Chef Cezar Munteanu în bucătărie. Tinerii au fost selectați în urma înscrierilor făcute via e-mail, după întâlnirea avută cu Chef Cezar în luna iunie 2019, cand au luat un prim contact.

Focusul celor două work-shopuri sustinute de Chef Cezar este de a aduce copii în bucătărie, si chiar in bucatarii propriu-zise, pentru ca ei să aibă o experiență reală de învățare, sub îndrumarea Chef-ului.

AGRICOLA a oferit astfel un context în care copii au putut să practice, să învețe, să gătească și să ajungă la produse finite, lucrând în echipă, cu materie primă care nu le este disponibilă în cadrul orelor de curs de la scoala.

Tinerii liceeni au parcurs toate etapele realizării unui meniu complet într-un ritm catalizat de pasiune și know-how-ul Chef-ului Cezar Munteanu.

Meniul pregatit : risotto cu sparanghel, ruladă din piept de pui cu telemea de capră, legume coapte, quiche lorraine, mușchi de porc umplut, tartă de orez, cub de ciocolată cu dulceață de portocale.

Meniul  a integrat Puiul Fericit Agricola, Pieptul de Pui Fericit, salamurile crud-uscate de la SALBAC, Ouăle Ochioase și Inimoase, telemeaua, untul și smântâna Aicbac.