AGRICOLA – responsabilitatea face bine gustului

 

Tineri care prind Gustul Viitorului

Deși televiziunile promovează de ani buni emisiuni-concurs girate de chefi bucatari în care amatori ale gătitului își încearcă talentul culinar, în realitate meseria de bucătar și-a pierdut din strălucire și mai ales din atractivitate în randul tinerilor. 

Puține sunt restaurantele în care clienții simt că sunt cu adevărat onorați de un chef bucatar care-și face meseria cu dragoste, inspirație și știinta culinară.

Acesta este contextul în care AGRICOLA, prin Asociația Agricola – neam de gospodar, își propune să ajunga la noua generație, să fie un motor inspirational pentru tineri si să-i susțină pe cei care creează Gustul Viitorului – unul dintre proiectele din programul responsabilitate socială lansat de Agricola.

Astfel, 20 de elevi de la Liceul Economic Ion Ghica Bacău au fost poftiti alături de Chef Cezar Munteanu în bucătărie. Tinerii au fost selectați în urma înscrierilor făcute via e-mail, după întâlnirea avută cu Chef Cezar în luna august 2019. 

Focusul  work-shopuri-urilor susținute de Chef Cezar este de a aduce copii în bucătărie, și chiar in bucatarii propriu-zise, pentru ca ei să aibă o experiență reală de învățare.

De la ingrediente, rutina și disciplina din bucătărie, urmărirea pașilor unei rețete până la muncă în echipă, asumarea de responsabilități și experimentarea într-o manieră cât mai aproape a meseriei de bucătar, elevii au avut parte de toate, și chiar mai multe.

Pentru că acesta a fost un context în care copii au putut să practice, să învețe, să gătească și să ajungă la produse finite, lucrând în echipă, cu materie primă care nu le este disponibilă în cadrul orelor de curs de la scoala, și sub îndrumarea lui Chef Cezar.

Punctul final al etapei din acest an al proiectului este provocarea ca acești copii să gătească o cină de gală, făcând o demonstrație de talent și pricepere, arâtând în același timp ce drum lung poți să parcurgi atunci când cineva are încredere în tine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In luna Decembrie au participat profesori cat si elevi de la Liceul Ion Ghica Bacau la un curs de cooking in Bucuresti sustinut de Horeca School un proiect in parteneriat cu Asociatia Agricola – Neam de Gospodari.