A treia gospodărie cu rang de seamă în grupul AGRICOLA este Europrod. Aceasta este dedicată vremurilor noi și oamenilor aflați în continuă mișcare.

Europrod e cea dintâi companie înființată în România care a înţeles nevoile consumatorului modern, dinamic, urban, pentru care sănătatea, dar şi rapiditatea preparării unor mese gustoase şi sănătoase sunt foarte importante. De aceea, a venit în întâmpinarea acestor nevoi cu soluţii. Produsele semipreparate şi ready-meals AGRICOLA sunt preferate de cumpărătorii din ţară şi străinătate datorită modului comod şi timpului scurt de preparare, dar pentru gustul deosebit.

Nu este de mirare că produsele ready-meals AGRICOLA ocupă poziția de lider între preferinţele celor mai pretenţiosi cumpărători. Produsele noastre sunt preparate după cele mai înalte standarde de siguranţă alimentară. În plus, la baza procesului de producţie stau studii minuţioase de piaţă, astfel că ştim mereu care sunt așteptările consumatorilor.

Lanţul de producţie

Produsele ready-meals şi semipreparatele noastre se obțin în condițiile celor mai riguroase standarde de siguranţă alimentară din Uniunea Europeană. Astfel, calităţile hrănitoare le sunt păstrate integral.

Prepararea acestor bunătăţi moderne se desfăşoară în regim complet automatizat, funcţionarea instalaţiilor de ultimă generaţie fiind asistată de computer în toate etapele procesului de preparare.

Cele 12 tone de semipreparate şi produse ready-meals pe care Europrod le produce zilnic sunt trecute câteva secunde printr-o baie de ulei încins, coapte sub intensitatea aerului cald, apoi ambalate în cele mai variate forme.

Am adoptat numele de botez, venit de peste Ocean, al acestor produse – ready-meals ori semipreparate – pentru a fi în ton cu produsele alimentare din marea familie europeană, din care facem parte.