Grigore Horoi este noul preşedinte al Agricola Internaţional Bacău

Bacău, 16 ianuarie 2009 –Agricola Internaţional SA Bacău, principalul producător de carne de pasăre, produse din carne şi ouă din România, are începând de astăzi un nou preşedinte: Grigore Horoi.

Schimbarea conducerii executive a societăţii Agricola Internaţional SA Bacău este urmarea firească a retragerii din funcţie a fostului preşedinte, Gheorghe Antochi, deoarece acesta, la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului trecut, a fost ales deputat în Parlamentul României.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor convocată astăzi a avut ca puncte principale pe ordinea de zi prezentarea demisiei domnului Gheorghe Antochi, alegerea noului Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi numirea conducerii executive a societăţii Agricola Internaţional.

Conducerea executivă a companiei va fi asigurată începând de astăzi de Grigore Horoi în calitate de Preşedinte şi de Tatiana Cimpoeşu, în calitate de Vicepreşedinte al Agricola Internaţional Bacău, iar Gheorghe Covrig va îndeplini în continuare funcţia de director economic.

„Astăzi a fost într-adevăr Adunarea Generală a Acţinarilor care a luat act de decizia domnului Gheorghe Antochi de a demisiona din funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agricola Internaţional, ca urmare a faptului că, în urma alegerilor din 30 noiembrie 2008, a obţinut calitatea de deputat în Parlamentul României.

Adunarea Generală de astăzi a hotărât să mă mandateze pe mine pentru poziţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, iar pe colega noastră, doamna Tatiana Cimpoeşu, pentru poziţia de Vicepreşedinte.

Suntem vechi membri ai colectivului de conducere Agricola Bacău şi de aceea putem afirma că ştim în toată intimitatea problemele specifice cu care se confruntă industria în care operăm, că suntem decişi să continuăm pe linia dezvoltării echilibrate a afacerii şi pe consolidarea valorii brandurilor cu care ne-am făcut cunoscuţi în piaţa naţională şi nu numai, dar şi pe dezvoltarea de noi branduri care să pună în valoare beneficii oferite de companie şi de produsele sale” –a declarat Grigore Horoi.

“Preluarea acestei responsabilităţi a reprezentat o decizie grea în această perioadă confruntată de criza macroeconomică, dar o consider în acelaşi timp o provocare pe care mi-o asum cu determinare şi cu încrederea că vom găsi soluţiile potrivite pentru a consolida şi creşte afacerea şi a oferi o promisiune de valoare credibilă clienţilor, angajaţilor şi partenerilor noştri.

E binecunoscut că industria alimentară este, în general, mult mai expusă unui mediu economic versatil, iar pentru companiile care operează în acest sector schimbarea este un element constant. Important de subliniat este că întotdeauna companiile care au reuşit au luat provocările crizei ca pe o ocazie de a regândi afacerea. În acest sens, ne propunem ca simultan cu un control ferm al costurilor să valorificăm oportunităţile acestei perioade de criză pe baza unei studieri atente a dinamicii pieţii şi aplicării unor strategii de marketing adecvate. În acest context, este important să ţinem seama, în egală măsură, de continuitate şi de valorile incontestabile care au fost create în cei 17 ani de existenţă ai companiei înglobate, în esenţă, în ceea ce reprezintă astăzi brandul Agricola Bacău, unul dintre cele mai importante active alături de angajaţii ei, care constituie pârghii esenţiale pe care putem construi mai departe afacerea.

Acum avem nevoie mai mult ca oricând să fim o echipă care să-şi asume cu responsabilitate şi modestie misiunea şi să dovedească fermitate şi coeziune în deciziile dificile care ne aşteaptă” –a declaratTatiana Cimpoeşu.

„După 12 ani şi o săptămână, cât am ocupat poziţia de Preşedinte al Agricola Bacău, vreau să mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat şi în mod deosebit colegilor din echipa de conducere a Agricola Internaţional pentru sprijinul pe care mi l-au acordat să îndeplinim cele mai multe dintre obiectivele pe care ni le-am propus în această perioadă de timp. Am reuşit împreună să salvăm de la faliment importante unităţi de producţie, să asigurăm locuri de muncă pentru mai mult de 3.500 de salariaţi, să construim un brand puternic pentru producţia agroalimentară românească –Agricola Bacău – apreciat în Bacău şi România şi pregătit să facă faţă comerţului intracomunitar.

Le sunt, de asemenea, recunoscător tuturor celor care au înţeles, în toată această perioadă extrem de dificilă la nivelul condiţiilor macroeconomică, că nu am reuşit să acordăm dividende acţionarilor şi să stimulăm eficienţa deosebită a tuturor salariaţilor din Agricola Bacău şi că am ales de fiecare dată să continuăm activitatea în conformitate cu toate cerinţele impuse de normele în vigoare.

Adunarea Generală a ales astăzi o nouă echipă la conducerea Agricola Internaţional în care am încredere totală pentru că împreună am depăşit nenumărate dificultăţi şi am reuşit să realizăm importante proiecte de modernizare şi dezvoltare a activităţii. La încheierea acestui mandat le doresc în primul rând sănătate, înţelepciune şi să continue cu succes linia dezvoltării activităţilor şi serviciilor pe care le realizează Grupul de firme Agricola Bacău” –a declarat Gheorghe Antochi.

Date biografice:
Actualul preşedinte al Agricola Internaţional Bacău, Grigore Horoi este economist, doctorand în ştiinţe economice.
S-a născut la data de 19 mai 1956 în localitatea Traian, judeţul Bacău.
Este căsătorit şi are doi copii.
A absolvit în 1985 Facultatea de Ştiinţa Economice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” – Iaşi.
A absolvit în 2000 cursurile The Open University cu Diplomă in Management.
Din 1997 şi pănă în prezent a ocupat funcţia de Vicepreşedinte al companiei, poziţie din care a coordonat activitatea economico-financiară, marketing şi vânzări.

Vicepreşedintele Agricola Internaţional Bacău,Tatiana Cimpoeşu este inginer automatizări
S-a născut la data de 11 ianuarie 1963 în Bacău.
Este căsătorită şi are un copil.
A absolvit în 1986 Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice „Gheorghe Asachi” – Iaşi.
A absolvit cursurile The Open University cu Diplomă in Management.
Este Membru în conducerea executivă a societăţii Agricola Internaţional începând din ianuarie 2001 şi a ocupat funcţia de Director Dezvoltare din anul 2007 şi până în prezent.

Rsvp:
Cristian CĂLIN – Corporate PR Manager
tel: 0743 108 459; e-mail: pr @www.agricola.ro