Asociația „Agricola Neam de Gospodari” a avut de la început ca scop dezvoltarea de proiecte care să contribuie la îmbunătățirea calităţii vieții.

Dacă în 2019 am derulat „Gustul viitorului”, program prin care am investit în educație, și „Gustul care face bine”, care avea ca obiectiv nutriția și alimentația sănătoasă a copiilor, mai exact, ale micilor pacienți din secția de pediatrie a Spitalului Municipal Bacău, în 2020 pandemia ne-a schimbat puțin traiectoria.


Ce am învățat însă e că atât viitorul, cât și ceea ce „ne face” bine au drept componentă esențială hrana și mo­dul în care alegem să ne alimentăm.Și pentru că este domeniul în care suntem experți, este și modul în care putem să contribuim.

De aceea, în 2021 investim în continuare în „Gustul care face bine”, dar ne adresăm tuturor celor care sunt responsabili pentru creșterea unui viitor sănătos.

Alimentația copiilor stă în primul rând în grija noastră, a părinților, în primii ani de viață. Dar odată cu intrarea în colectivitate, hrana devine responsabilitatea unui întreg sistem. Un sistem care de multe ori nu lasă loc de alegeri, dar care, credem noi, este adaptabil și deschis soluțiilor contemporane.

Pentru noi, părinții, și pentru cei care se îngrijesc de sănătatea copiilor, preocuparea constantă în iureșul cotidian este legată de un meniu corect, echilibrat și ușor de gătit.
Pentru copii contează gustul, aromele și plăcerea de a mânca.

De multe ori ridicăm neputincioși din umeri la întrebarea „Ce mai gătesc azi?” sau închidem ochii și cumpărăm ceva la îndemână, rapid, dar cu gust satisfăcător.

Credem că responsabilitatea pentru creșterea unei generații sănătoase este a noastră, a tuturor. De aceea, ne-am

propus să punem la punct un instrument practic, un ghid documentat, o resursă de gusturi și idei.Fiecare rețetă din acest ghid este creată prin colaborarea dintre un doctor pediatru cu specializare în nutriție și un chef preocupat de gust și sănătate.

Am căutat o perspectivă integrată și echilibrată, cu adresabilitate cât mai mare și impact pe măsură. Da, acest ghid poate fi descărcat de fiecare părinte, de fiecare bunic sau chiar de copii dornici să intre în bucătărie.

Dar sperăm să fie descărcat și de directori de grădinițe, de administratori ai cantinelor școlare, de manageri ai firmelor de catering, de organizatori de tabere școlare.
Pentru că am gândit acest instrument pentru dumneavoastră, cei care v-ați asumat această grozavă responsabi-litate: hrana copiilor noștri. Așa că în acest ghid veți găsi rețete pentru mic dejun, gustare și prânz, cu ingrediente accesibile, combinații savuroase și echilibrate din punct de vedere nutrițional.

Este o resursă pe care o punem la dispoziție tuturor celor ce au în grijă un pui de om care trebuie să crească nu doar mare, ci și sănătos.

Și este un punct de start al unei conversații necesare despre alegeri sănătoase, educație alimentară și echilibrul creșterii generației viitoare.

DESCARCA GHIDUL