Asociatia “ Agricola Neam de Gospodari” Bacau s-a constituit și funcționează din decembrie  2018. Este o organizație care își propune să ajute la dezvoltarea comunității și a diverselor proiecte care aduc plus-valoare la nivel local și național, luându-și ca repere responsabilitatea și sustenabilitatea socială.

Zeci de ani oamenii au investit încredere în noi iar noi ne-am respectat promisiunile, livrând calitate.

Odată cu Asociația “Agricol Neam de Gospodari” dăm înapoi comunității mai mult decât proiecte caritabile tranformându-ne din donatori în contributori la dezvoltarea proiectelor care să schimbe calitatea vieții. Educația și sănătatea alimentară sunt principalele direcții în care ne propunem dezvoltare și investiție, considerând că o masă sănătoasă, înseamnă un corp sănătos, o devoltare armonioasă, o șansă la o viață frumoasă.

Asociatia ”Agricola, neam de gospodari” își propune să se implice activ în viața și activitățile comunităților locale cât și naționale și mai exact:

·       Să se preocupe de creșterea unor comunități active, sănătoase si auto-sustenabile;

·       Să dezvolte programe sociale și educaționale;

·       Să promoveze valori autentice, modele de buna practică și/sau conduită profesională precum și a oamenilor care aduc plus valoare comunității.

În cultura română, a găti pentru ceilalți înseamnă mai mult decât mâncare – este o formă de manifestare a afecțiunii, a generozității și a ospitalității noastre proverbiale. Iar când se adună familia în jurul mesei îmbelșugate este un moment de liniște, bucurie și un prilej de comunicare.

Românii gătesc, însă, din ce în ce mai rar și mesele luate împreună cu toată familia au loc aproape numai de sărbători – stilul de viață modern înseamnă alimentație dezechilibrată, mese la fast food și mâncat pe fugă, pe strada, în mașină sau în fața televizorului.

Apropierea și comunicarea dintre oameni scapă și ele printre degete, pe măsură ce ne întâlnim din ce în ce mai rar la masă.

Astfel, Asociatia isi propune sa dezvolte  si sa sustina programe de invatare precum si crearea unor proiecte prin alocarea de fonduri dedicate unor comunitati specifice de informare , educatie alimentara si socio-economica;

 Pentru ca fiecare masă sau gustare să fie o bucurie, mâncarea trebuie să fie plină de savoare. Gustul mâncării Agricola este una dintre preocupările noastre principale – dovadă stau nu numai premiile internaționale de prestigiu pe care le primim, dar și milioane de clienți care ne aleg cu încredere pentru mesele lor și ale celor dragi. Agricola respectă preferința culturii gastronomice românești pentru savoare și încurajează rețete și experimente culinare diverse pentru descoperirea celor mai delicioase combinații de gusturi.

Credem în căldură, răbdare și apropierea dintre oameni ca liant social și generator al unei stări generale de bine. Tot ce facem la Agricola, de la intenție la livrare, este făcut cu căldură și cu gândul bun către consumatorii noștri. După ce mâncărurile noastre trec pragul caselor lor, mai au nevoie de încă puțină căldură pentru gătit și servit ca să fie într-adevăr desăvârșite. Cam așa vedem noi mâncarea în care cu toții punem suflet.

Cele mai bune lucruri se întâmplă când suntem împreună – din toate visele și speranțele românilor, cel în care suntem alături de familie și prieteni este cel mai des întâlnit. Într-o lume plină de tehnologie care, din păcate, mai mult ne ține departe unul de celălalt, Agricola crede în puterea oamenilor de a se strânge împreună și de a crea familii, grupuri și comunități. Pe de altă parte, Agricola aduce împreună cea mai bună mâncare pe bază de proteine: carne de pui proaspătă, mezeluri savuroase, mâncare semi-gătită, ouă și lactate.