AGRICOLA inseamna bun gust, emotie si intarirea relatiilor

Chiar daca principalele tipuri de alimente au rămas la fel dintotdeauna – paine, carne, lactate, legume – felul în care le folosim se schimba de la o generație la alta. Dacă altadata mancam ostropel sau supa de pui cu galuste, astazi in bucataria noastra gatim puiul cu gorgonzolla sau cartofi cu rozmarin.

Produsele AGRICOLA s-au modernizat odata cu gusturile romanilor, iar gustul unic al preparatelor noastre ține pasul cu ritmul in care se nuanteaza pretențiile si preferintele oamenilor.

Prospețimea și textura produselor din carne de la AGRICOLA permit pastrarea aromei distincte a carnii de foarte buna calitate in orice retete sau combinatii, fie ele moderne sau traditionale, alături de ingrediente dulci, sarate, aromate sau picante. Gustul AGRICOLA ține pasul cu preferințele tale, oriunde te poarta inspiratia si creativitatea culinara!

Pe de alta parte, cultura culinara romaneasca a fost mereu eclectica.

Romanii au incercat, preluat, interpretat mancarurile vecinilor si diversele influente la care au fost expusi. Prin urmare, acelasi lucru se intamplă si acum: un amestec de traditional si “exotic”.

Avem o cultura in care mancarea e un element central in interactiunile sociale. Nu ne putem inchipui sa ne adunăm si sa nu punem ceva pe masa.

Mâncarea are asocieri emoționale foarte puternice: de la mâncăruri ritualice, asociate cu momente și sărbători specifice (sarmale de Crăciun, drob de Paște etc.) până la mâncăruri cu o încărcătură de nostalgie (mâncarea ca la mama acasă, lucruri bune pe care le știi de când erai mic).

Tocmai pentru că mâncarea are încărcătură emoțională mare pentru cel care mănâncă, cel care o (pre)gătește pune timp, implicare, cunoștințe, experiență, dragoste.

Timpul pe care îl punem conștient sau inconștient atât în pregătirea mâncării, cât și în consumarea ei, împreună cu cei dragi, este la fel de important pentru noi. Este răbdarea prin care ne arătăm grija și preocuparea față de cei pentru care gătim și împreună cu care mâncăm.

Chiar și când pregătești cea mai simplă mâncare, e un gest pe care-l faci pentru cineva anume. Fie că acel cineva ești chiar tu, sau alții, important e să fie cum îi place celui care mănâncă. E grija de a crea o plăcere prin mâncarea pregătită. Dimensiunea grijii nu constă în sațietate, ci e strădania pentru că faci pentru cineva anume.

În procesul de a pregăti mâncarea pentru cineva pui din relația ta cu acea persoană.

Complexul de senzații gustative este declanșatorul cel mai puternic de amintiri. Un gust anume poate să te proiecteze direct într-un complex de asocieri și emoții. De aceea, gustul are cea mai mare încărcare afectivă și poți să asociezi un tip de mâncare cu contextul emoțional. Mâncarea creează momente emoționale și întărește legătura dintre noi.

Parteneriat al emotiei intre bun gust si tango

Acestea sunt credintele noastre, ale oamenilor care alcatuim AGRICOLA.

Si tocmai de aceea, in perioada 8-12 august 2019, AGRICOLA a ales sa fie principalul partener al celui mai mare Festival de Tango Argentinian din Romania – ,,Tango Casino” Cluj-Napoca.

Pe langa comunicarea efectiva a produselor crud-uscate si a brandului nostru in randul spectatorilor si participantilor, la festival, prin intermediul materialelor online, de presa si afiselor, am reusit sa cream cu ajutorul degustarilor o ,,experienta” inedita, cu cea mai premiata gama de produse crud-uscate din Romania (Salamul de Sibiu, Salamul Levant, Babic si Carnatii Stick). 

La degustarile sortimentelor noastre pretioase de sambata, 10 august, in parcul Central din Cluj-Napoca, in timpul unui concert in aer liber, au participat peste 500 de oameni, care astfel ne-au onorat creativitatea si efortul de a le pune la dispozitie produse de cea mai buna calitate. A doua degustare a avut a doua zi, la opera Maghiara de Stat, in timpul galei, unde au participat aproximativ 800 de oameni (concertul fiind sold-out). Ambele evenimente au fost sustinute de Solo​ Tango Orquesta (Moscova, Rusia), cea mai în vogă trupă de muzică de tango din Europa! Solo​ Tango Orquesta, formată din Aleksandr Riazanov – vioară; Artem Timin – pian; Ilya Alpeev – contrabas și Pavel Ratynsky – bandoneon.