Agricola Internațional a obtinut certificarea pentru Responsabilitate Socială

Bacău, 18 mai 2021. Agricola Internațional S.A. este printre primele companii românești care a adjudecat Certificarea Global Standard for Ethical Trade and Responsible Sourcing pentru, ca urmare a unui audit efectuat de RINA Simtex – reprezentantă în România a gupului multinațional RINA, care are peste 3.00​0 de angajati, 163 de birouri în peste 60 de țări​ și activitate încă din 1968.

RINA se numara printre fondatorii IACS (International Association of Classification Societies), iar prin CISQ (“Italian Federation of Management System Certification Bodies”), a aderat la acordul international IQNet (The International Certification Network) – cea mai mare rețea internațională pentru certificarea sistemelor de management pentru calitate, mediu și siguranță ocupațională.

Alessandro Romei, Certification EMEA Senior Director a înmânat luni, 18 mai 2021, echipei AGRICOLA (Tatiana Cimpoeșu – Vicepreședinte, Marinel Iacob – Manager Calitate și Oana Jigău – Director Abatorizare si Procesare) documentul valabil până în 2024 care atestă că abatoarele pe care le operează Agricola respectă standardul global de Responsabilitate Socială.

După cum a precizat reprezentantul RINA, la solicitarea BRCGS rețeaua parteneră Mega Image a propus furnizorul Agricola pentru auditarea de responsabilitate sociala, astfel încât Agricola Internațional devine astfel prima companie din România certificată cu Global Standard for Ethical Trade and Responsible Sourcing – standard international care „Oferă consumatorilor reasigurarea pe care o caută și lucrătorilor protecția pe care o merită” – după cum se autodefinește.

“Am primit cu plăcere feedback-ul reprezentantului RINA, care mi-a transmis că auditorul care a lucrat cu Agricola i-a mărturisit că suntem o companie deschisă, că inclusiv simplii noștri angajați din abatoare, care au fost intervievati după proceduri specifice auditului, au privit deschis fiecare discuție și au arătat disponibilitate de a identifica și remedia orice problema de etică a muncii”, a arătat Tatiana Cimpoeșu, vicepreședinte Agricola