Agricola crește exporturile de semipreparate pe piața Marii Britanii

București, 11 aprilie 2012: Agricola Bacău va fi recertificată pentru export pe pia ța Marii Britanii ca urmare a finalizării, la începutul acestei luni, a auditului privind Standardul Global pentru Siguranța Alimentului BRC (British Retail Certificate) , recunoscut de toţi specialiştii în domeniu ca fiind cel mai complex şi exigent standard privind siguranţa alimentară din toată Europa , impus de retailerii din Regatul Unit și absolut necesar unei companii pentru a putea exporta pe acea piață.

În mai 2011 au fost certificate BRC trei companii ale grupului Agricola unde se obțin principalele categorii de produse din carne, respectiv: Agricola Internațional (Abatorul carne de pasăre), Salbac (fabrica de salamuri crud-uscate și fabrica de preparate fiert-afumate), Europrod (fabrica de semipreparate din carne și produse ready meal). Dat fiind faptul că această certificare este valabilă 12 luni, anul acesta speciasliști de la DQS Deutsche Gesselleschaft zur Zertifizierung von Managementsystemen GmBh din Germania au făcut din nou verificări privind conformitatea produselor Agricola Bacău, iar auditul s-a finalizat cu recertificarea BRC a celor 3 companii.

“ Dacă în condiţii de criză multe companii aleg strategia de comprimare, Agricola Bacău a mers pe dezvoltare. Am luat piciorul de pe frână şi l-am pus pe acceleraţie. Avem planuri de dezvoltare detaliate și tocmai de aceea reconfirmăm consumatorilor şi clienţilor noştri că suntem o companie care livrează produse din carne sigure, proaspete, de calitate. Noi am avut întotdeauna o abordare diferită de restul industriei. Chiar dacă am avut un preţ uşor mai ridicat faţă de cel al produselor similare din piaţă, am respectat întotdeauna calitatea, în ciuda presiunii din ce în ce mai mari pe preţ, care nu face bine nimănui. În ce prive ș te pia ț a externă, suntem un exportator cu tradi ț ie în Europa la carne de pasăre, semipreparatele de la Europrod pleacă de un an în Marea Britanie, iar Salbac exportă din 2011 mezeluri în Spanai ș i Italia”, a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.

Europrod a fost compania din Grupul Agricola care a exportat în 2011 Fileuriși Șnițele din piept de pui fabricate după specificațiile solicitate de partenerul englez. Dacă exporturile Europrod în Marea Britanie au însemnat anul trecut 7% din cifra de afaceri, anul acesta se estimează că ponderea acestora va ajunge la 20% din total vânzări semipreparate Agricola, după trendul înregistrat în primele 3 luni, fiind deja livrate în Anglia peste 50 de tone de produse ready meal.

De la începutul anului, la Agricola Bacău au avut loc două alte audituri de supraveghere, privind certificarea ISO 9001: 2008 şi, respectiv, certificarea ISO 22.000: 2005 privind Sistemul de Management al Siguranţei Produsului, reconfirmate integrat pentru Agricola Internațional, Salbac, Europrod şi Avicola Lumina Constanţa – unde se produc ouăle sub brand Agricola. Alpha
Pentru detalii:
Cristian Călin – Corporate PR Manager , pr@www.agricola.ro , 0743 108 459
Alexandra Ion – Communication Manager , alexandra.ion @r-g.ro , 0755.12.12.04

**********

Despre Agricola Bacău

Agricola Bacău este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie.

În 2010, Agricola Bacău deţine 14% din piaţa cărnii de pui , este l ider cu 19% din piaţa de semipreparate şi produse de tip ready-meal , iar Salamul de Sibiu Agricola Bacău este lider în total segment Salam de Sibiu comercializat în România cu 45% cotă de piaţă valorică în mai 2011.

Agricola Bacău este caracterizată în primul rând prin diversitate şi prospeţine , fiind singurul furnizor din România care oferă pieţei interne cele mai multe categorii de produse:

• carne de pui refrigerată
• preparate şi specialităţi din carne fierte afumate
• salamuri crud-uscate
• semipreparate şi produse tip ready meal din carne şi vegetale
• ouă şi praf de ouă
Din Grupul Agricola Bacău fac parte: Agricola Internaţional SA, Salbac, SA, Europrod SA, Avicola Lumina- Constanţa SA, Aicbac SA, Comcereal SA, Suinprod Siret SA, Agricontruct SA, G.A. Nutriție Animală SA

Unul dintre cele mai importante atribute ale brandului Agricola Bacău este acela de inovator, în special în ce priveşte noi concepte de prezentare a produselor:
Agricola Bacău este prima companie care a lansat în România sortimentele din carne de pui ambalate la tăviţă cu cryofilm, după care această metodă de ambalare a fost preluată şi de alţi jucatori din piaţă.
Agricola Bacău este şi primul brand de carne de pui care şi-a asumat un demers de responsabilitate socială, lansând în anul 2006 conceptul BIOSECURIZAT prin care a explicat oamenilor cum se aplică un plan de biosecuritate, crescând încrederea populaţiei în carnea de pui autohtonă şi sensibilizând autorităţile în scopul luării unor măsuri necesare în momente grele.
În 2009, Agricola Bacău a lansat în premieră un produs inedit pe piaţa românească de carne de pui, Puiul familist , ce se prezintă într-o formulă inovatoare de ambalare – un astfel de produs conceput cu grijă şi din grijă faţă de consumatori şi familiile lor.
În aprilie 2010, Puiul Antistres , comercializat în «tăviţa minune», unică în România, în care se şi găteşte, a reprezentat soluţia Agricola Bacău pentru gospodinele cu mai puţin timp liber.
În iulie 2010, Agricola Bacău a lansat Puiul Fericit , crescut în ferme mici, hrănit după o reţetă cu 80% porumb şi scos în aer liber, dedicat tuturor acelora care doresc să-şi amintească de gustul, culoarea şi savoarea puiului crescut la curte.
Agricola Bacău este şi primul producător de carne din România care, tot anul trecut, a lansat o platformă on-line – www.creatordepofta.ro , dedicată informării consumatorilor în ceea ce priveşte o alimentaţie sănătoasă şi gustoasă, completată de inedit: puiul de la Agricola Bacău a plecat într-o călătorie în lume, unde va descoperi arome şi reţete noi pentru toţi cei care iubesc gustul cărnii de pasăre. Astfel, patru reprezentanţi ai on-line-ului românesc, Bobby Voicu, Adrian Hădean, Cristian China şi Dan Silviu Boerescu, oferă gurmanzilor reţete de pui din întreaga lume.