Agricola Bacău lansează Puiul Antistress

Bacău, 14 aprilie 2010 – Agricola Bacău lansează în premieră un nou produs unic pentru piaţă românească de carne de pui- Puiul Antistres – comercializat într-o formulă inovatoare de ambalare: gata igienizat şi aşezat chiar în tăviţă „minune” în care se şi găteşte.

„După lansarea cu succes a Puiului Familist, Agricola Bacău a identificat o nevoie a consumatorilor din mediul urban, persoane active, pentru care timpul liber este extrem de preţios. Astfel, folosind Puiul Antistress de la Agricola Bacău, consumatorii alocă cu 40% mai puţin timp pentru gătit, pentru că produsul elimina efortul pregătirii cărnii şi cel al curăţării vasului în care se găteşte. Estimăm că lansarea acestui nou produs va contribui la creşterea vânzărilor sortimentelor de carcasa de pui ambalată în tăviţă cu 15%”, precizează Tatiana Cimpoeşu, vicepreşedinte Agricola Bacău.

Decizia lansării Puiului Antistres a fost luată în urmă unei cercetări de piaţă realizată de Agricola Bacău în rândul consumatorilor. Astfel, rezultatele arată că 62% dintre consumatori ar preferă să nu cureţe, spele ai să tranşeze carnea, în timp ce 73% au declarat că etapă de curăţare a vasului în care au pregătit mâncarea este cea mai strensanta parte a gătitului.

Puiul Antistres de la Agricola Bacău este soluţia perfectă pentru ca femeile să se bucure de mai mult timp liber: noul produs, unic pe piaţa românească, vine deja curăţat şi spălat, într-o tavă specială şi se pregăteşte atât la cuptorul clasic, cât şi la microunde în maxim 40 de minute. Singurul efort constă în asezonarea acestuia cu condimente şi legume înainte de a fi introdus în cuptor.

„Puiul Antistres pune în valoare partea creativă a gătitului, eliminând consecinţele sale mai puţin plăcute. Este un produs care se pregăteşte în suc propriu, iar rezultatul este o friptură fragedă, cu o crustă aurie, crocantă, gustoasă şi sănătoasă”, a declarat Carmen Gavrilescu, Marketing Manager Agricola Bacău.

„Agricola Bacău şi-a propus pentru anul în curs majorarea vânzărilor de carne de pasăre derulate prin intermediul reţelelor de supermarketuri, hypermarketuri, cash&carry şi discounteri, la 53% din total, de la 42% în 2009. Puiul Antistres este rezultatul îmbinării experienţei şi tradiţiei cu inovaţia specialiştilor Agricola Bacău, în scopul realizării de noi produse şi forme de ambalare pentru o alimentaţie echilibrată şi potrivită stilului de viaţă al consumatorului”, a precizat Tatiana Cimpoeşu, vicepreşedinte Agricola Bacău.

Noul produs este disponibil în reţelele de tip supermarket şi hypermarket, dar şi reţeaua de magazine proprii a Agricola Bacău, la preţul recomandat de 11.99 lei/ kg.
Puiul Antistres vine la pachet şi cu o retetsa delicioasă, recomandată de renumitul bucătar profesionist – Viorel Copolovici (www.pranzuldincaserola.ro), unde începând de vineri, 16 aprilie 2010, se va desfasura un concurs interactiv de gătit Puiul Antistres:

Îţi trebuie:
– un Pui Antistres de la Agricola Bacău
– o legătură de pătrunjel
– o mâna zdravănă de busuioc proaspăt
– câteva rămurele de cimbru
– o rămurică de rozmarin
– câteva frunze de tarhon
– coajă de la o jumătate de lămâie
– un căţel de usturoi
– două linguri de ulei de măsline
– sucul de la o jumătate de lămâie
– un vârf de linguriţă de boia dulce de ardei
– sare grunjoasă de mare
– piper proaspăt măcinat

Pasul 1. Îndepărtează folia Puiului Antistres şi usucă-l bine pe toate părţile cu un prosop curat.

Pasul 2. Spală toate ierburile şi rupe frunzele de pe tulpini. Taie-le grosier cu un cuţit. Curată usturoiul şi toacă-l mărunt. Rade sau taie coajă de lămâie.

Pasul 3. Pune toate ierburile, usturoiul, coajă şi sucul de lămâie, uleiul, şi sarea într-un mojar de piatră, apoi zdrobeşte totul până obţii un lichid colorat şi aromat.

Pasul 4. Masează Puiul Antistres cu balsamul de frunze pe toate părţile, pe dinăuntru şi pe dinafară. Ascunde restul de ierburi în interiorul puiului.

Pasul 5. Reaşează puiul în «tăviţă minune» unsă cu puţin unt sau ulei de măsline şi coace-l în cuptorul încins, la 220 de grade, timp de 40 de minute.

Merge la inima cu un piure bun de cartofi, cu sos de hrean şi smântână, cu salată.