Agricola Bacău deschide 4 noi magazine proprii în luna mai

Bucuresti, 5 aprilie – Agricola Bacău deschide în luna mai 4 noi magazine, rețeaua proprie de retail atingând astfel un total de 64 de magazine.

La data de 1 mai se va inaugura un nou magazin Agricola la Botoșani, locat în Complexul Bucovina, cu o suprafață total de 70 mp. Undeva la jumătatea lunii viitoare vor fi deschise alte două magazine, unul în București, pe Calea Moșilor, de 120 mp, iar altul în Galați, care dispune de 50 mp amenajați în Complexul Ancona. Nu în ultimul rând, pe 31 mai, odată cu inaugurarea Complexului Palace din spatele Palatului Culturii din Iași, va fi deschis un nou magayin Agricola de 55 mp în această locație.

De la începutul anului și până acum au fost remodelate un număr de 17 magazine Agricola după noul concept care a fost dezvoltat împreună cu firma Ideasie, din Franţa şi care valorifică principalul atribut cu care consumatorii asociază brandul Agricola – prospeţimea . Noua imagine a fost implementată in 2012 la 5 magazine din Bacău, cele 2 magazine Agricola din Galaţi, 3 magazine în Iaşi, 4 magazine amplasate în pieţe agroalimentare din Piatra Neamţ, două din Bucureşti (în Floreasca şi pe Bulevardul Ştefan cel Mare) şi unul în Botoşani, locat lângă piaţa agloalimentară.

„Aceste 17 magazine remodelate se adaugă celor 19 remodelate anul trecut, astfel încât rămân de remodelat până la finalul anului 2012 un număr de 24 de magazine preexistente în reţeaua noastră”, declară Irina Comănescu, directorul rețelei de magazine Agricola Bacău.

Potrivit strategiei de expansiune reţeua Agricola Bacău va creşte de la 43 de magazine, la 1 decembrie 2010, la un număr total de 170 de magazine in anul 2014, în condițiile unui climat economic stabil .
Anul acesta s-a estimat extinderea rețelei până la 80 de unită ți. Investiţia medie în remodelarea magazinelor existente este estimată la 15.000 de euro/magazin, exclusiv echipamentele frigorifice de expunere a produselor.

„ Prospeţimea – ca element definitoriu pentru produsele Agricola – este firească. Pentru că avem ferme proprii, producem carne proaspătă, de bună calitate, care ajunge rapid în reţeaua de magazine Agricola. Noua structură a magazinelor noastre face ca identificarea produselor pe rafturi să fie mai u șoară, iar noua imagine este mai călduroasă. Am atras astfel și un target mai tânăr în magazine, iar asta se vede chiar prin creșterea cantităților de produse ready meal și semipreparate vândute ”, a subliniat Irina Comanescu.

În primele 3 luni ale anului re țeaua de magazine Agricola a realizat o cifră de afaceri estimată la 15 milioane lei, cu 7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.
Anul trecut, Agricola Internaţional SA Bacău – principala companie a grupului, a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 336,118 mil. lei (circa 78,15 mil. euro), faţă de 279,258 mil. lei în 2010. La nivelul Grupului Agricola, în 2011 cifra totală de afaceri a fost de 508,498 mil. lei.

Pentru detalii:
Cristian Călin – Corporate PR Manager , pr@www.agricola.ro , 0743 108 459
Alexandra Ion – Communication Manager , alexandra.ion @r-g.ro , 0755.12.12.04

**********

Despre Agricola Bacău

Agricola Bacău este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie.

În 2010, Agricola Bacău deţine 14% din piaţa cărnii de pui , este l ider cu 19% din piaţa de semipreparate şi produse de tip ready-meal , iar Salamul de Sibiu Agricola Bacău este lider în total segment Salam de Sibiu comercializat în România cu 45% cotă de piaţă valorică în mai 2011.

Agricola Bacău este caracterizată în primul rând prin diversitate şi prospeţine , fiind singurul furnizor din România care oferă pieţei interne cele mai multe categorii de produse:

• carne de pui refrigerată
• preparate şi specialităţi din carne fierte afumate
• salamuri crud-uscate
• semipreparate şi produse tip ready meal din carne şi vegetale
• ouă şi praf de ouă
Din Grupul Agricola Bacău fac parte: Agricola Internaţional SA, Salbac, SA, Europrod SA, Avicola Lumina- Constanţa SA, Aicbac SA, Comcereal SA, Suinprod Siret SA, Agricontruct SA, G.A. Nutriție Animală SA

Unul dintre cele mai importante atribute ale brandului Agricola Bacău este acela de inovator, în special în ce priveşte noi concepte de prezentare a produselor:
Agricola Bacău este prima companie care a lansat în România sortimentele din carne de pui ambalate la tăviţă cu cryofilm, după care această metodă de ambalare a fost preluată şi de alţi jucatori din piaţă.
Agricola Bacău este şi primul brand de carne de pui care şi-a asumat un demers de responsabilitate socială, lansând în anul 2006 conceptul BIOSECURIZAT prin care a explicat oamenilor cum se aplică un plan de biosecuritate, crescând încrederea populaţiei în carnea de pui autohtonă şi sensibilizând autorităţile în scopul luării unor măsuri necesare în momente grele.
În 2009, Agricola Bacău a lansat în premieră un produs inedit pe piaţa românească de carne de pui, Puiul familist , ce se prezintă într-o formulă inovatoare de ambalare – un astfel de produs conceput cu grijă şi din grijă faţă de consumatori şi familiile lor.
În aprilie 2010, Puiul Antistres , comercializat în «tăviţa minune», unică în România, în care se şi găteşte, a reprezentat soluţia Agricola Bacău pentru gospodinele cu mai puţin timp liber.
În iulie 2010, Agricola Bacău a lansat Puiul Fericit , crescut în ferme mici, hrănit după o reţetă cu 80% porumb şi scos în aer liber, dedicat tuturor acelora care doresc să-şi amintească de gustul, culoarea şi savoarea puiului crescut la curte.
Agricola Bacău este şi primul producător de carne din România care, tot anul trecut, a lansat o platformă on-line – www.creatordepofta.ro , dedicată informării consumatorilor în ceea ce priveşte o alimentaţie sănătoasă şi gustoasă, completată de inedit: puiul de la Agricola Bacău a plecat într-o călătorie în lume, unde va descoperi arome şi reţete noi pentru toţi cei care iubesc gustul cărnii de pasăre. Astfel, patru reprezentanţi ai on-line-ului românesc, Bobby Voicu, Adrian Hădean, Cristian China şi Dan Silviu Boerescu, oferă gurmanzilor reţete de pui din întreaga lume.