Agricola aduce pe mesele românilor

Pui Fericit și Cocoșel de Pădure 100% fără antibiotice

Agricola își consolidează angajamentul de diferențiere în creșeterea și îngrijirea păsărilor

Începând cu luna martie, Puiul Fericit și Cocoșelul de Pădure AGRICOLA sunt prezenți pe raft într-o nouă formulă de ambalare, cu o nouă promisiune adresată consumatorilor: niciodată antibiotice în lanțul de producție. Categoria lansată de brandul românesc a devenit un segment relevant în piață: puii Agricola proveniți din găini cu creștere lentă din rasa Hubbard sunt apreciați de peste șapte ani de către consumatori pentru gustul și consistența mult mai fermă a cărnii și oaselor, pentru procentul mai mare de proteină în musculatură, precum și pentru culoarea galbenă a pielii și a grăsimii.

 

Ca urmare a trendului și evoluțiilor internaționale privind reducerea până la excludere a tratamentelor cu antibiotice la păsări, Agricola își asumă să facă această trecere de tip NEXT LEVEL în abordarea îngrijirii și creșterii puilor proveniți de la găini cu creștere lentă – niciodată antibiotice în lanțul de producție al Puiului Fericit și Cocoșelului de Pădure de la vârsta de o zi și până la sacrificare.

Compania tratează bolile păsărilor cu alternative naturale

Astfel, în situațiile care necesită grijă față de bunăstarea păsărilor, au fost găsite soluții alternative, iar astăzi compania folosește exclusiv preparate naturiste: extracte din plante și uleiuri esențiale, care se adaugă unui program specializat de vaccinare.  Acesta este și motivul pentru care în adăposturile din inima pădurii de la Brad de langa Bacău, unde cresc Puiul Fericit și Cocoșelul de Pădure, veterinarii prescriu de mai bine de un an doar preparate naturiste și doar în cazurile rare în care puii au nevoie de aceste suplimente.

„Am luat astfel, după aproape doi ani de muncă susținută, decizia să lansăm în piață conceptul NEVER EVER ANTIBIOTICS – crescut 100% fără antibiotice. Brandul nostru și-a asumat cu responsabilitate deschiderea acestui nou segment în piața cărnii de pasăre din România, acela al puilor proveniți din găini cu creștere lentă, cunoscuți de consumatorii noștri drept Puiul Fericit și Cocoșel de Pădure – primul coquelet proaspăt autohton. Am crescut această nișă pentru consumatorii care doresc un plus de calitate și sănătate oferindu-le un pui dintr-o rasă distinctă, crescut la sol pentru o perioadă de timp cu minim 50% mai mare decât în cazul puiului standard, hrănit exclusiv vegetal, din care 70% porumb, controlând în totalitate reproducția, incubația, hrana, densitățile mici de creștere a puilor, abatorizarea într-o capacitate dedicată și vânzarea. Experiența celor 7 ani de leadership în acest segment a relevat echipei noastre de profesioniști de vocație faptul că rasa puilor noștri proveniți din găini cu creștere lentă este una robustă, care în condiții sporite de biosecuritate se dovedește mai puțin expusă afecțiunilor de orice fel.” declară Tatiana Cimpoeșu – Vicepreședinte AGRICOLA.

Puiul Fericit și Cocoșelul de Pădure au adjudecat în ultimii ani premii internaționale de excelență pentru gust și calitate, ca urmare a votului unor jurii alcătuite din chefi decorați cu stele Michelin. Noua poziționare a brandului este răspunsul unor schimbări a obișnuințelor de consum determinate de pandemie, care au direcționat consumatorii români către un stil de viață mai sănătos, calitatea produselor fiind principalul criteriu de achiziție.

Uniunea Europeană interzice folosirea antibioticelor ca stimulent în creșterea puilor

Uniunea Europeană interzice folosirea antibioticelor ca stimulent în creșterea puilor, permițând însă administrarea lor doar pentru a trata eventuale boli, și asta doar în baza unei decizii a medicului veterinar. Cu toate acestea, 7 din 10 consumatori din România consideră că în carnea de pui există și reziduuri de antibiotic.

Directorul Divizie Zootehnică AGRICOLA, Florin Apolțan, afirmă: “Este absolut necesar să echilibrăm responsabilitatea globală privind reducerea incidenței dezvoltării bacteriilor rezistente cu bunăstarea păsărilor. De asemenea, considerăm că sănătatea oamenilor – un sistem imunitar puternic – și bunăstarea lor sunt datoria noastră, ca producător de hrană. În egală măsură, credem că putem contribui astfel, în mod real și onest, la diminuarea temerilor din percepția oamenilor. Credem cu tărie că acesta reprezintă un pas semnificativ către obținerea în viitor a puiului organic românesc”.  

Începând cu 15 martie, Agricola lansează campania de comunicare 3600 pentru promovarea Puiului Fericit – crescut 100% fără antibiotice sub line-ul: ORICE GĂTEȘTI ȘTII CU CE GĂTEȘTI, după o creație WOPA.

 

Campania se deruleaza pe TV, în cadrul mai multor stații naționale dintre care cele mai importante fiind ProTV, Kanal D, Digi 24, ProTV2, Antena3, Antena Stars, etc.., la radio, online pe principalele rețele de sociale și site-urile de interes pentru publicul țintă, precum și la raft.

 

Lansarea este susținută și de o campanie de PR implementată în colaborare cu Agenția Rogalski Damaschin PR cu rol de informare și infotainment, având alături o serie de specialiști avizați din domeniul alimentar și cel veterinar – cele mai respectate instituții de pe piață. Campania include o serie de activări care își doresc educarea publicului pe tema alimentației sănătoase, într-un format interactiv folosind un limbaj accesibil publicului larg. Detaliile pot fi urmărire pe pagina oficială dedicată acestei lansări. 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………..

 

NOTĂ: Puii sunt organisme vii care, ca și oamenii, se pot îmbolnăvi pe parcursul vieții, iar legislația UE aplicată și în România permite folosirea antibioticelor doar în cazurile în care se impune terapie specifică. După tratamentele cu antibiotice (exclusiv în scop curativ și nu de prevenție) puii pot fi sacrificați cu respectarea timpului de așteptare specific fiecărui antibiotic administrat, timp în care acesta este metabolizat și eliminat din organismul pasărilor. Respectarea acestui interval asigură că produsul nu conține reziduuri de antibiotice peste limitele normale impuse la nivel european, astfel încât toată carnea de pui comercializată în România, în sistem autorizat, este sigură pentru consum.